Friday, February 25, 2011

How Could This Happened To Me.....


Satu masa dulu....
Gin:Awi,ak dh buat pilihan ak...
Awi:Pilihan ap?
Gin:No 1 Eunjung,No 2 Jiyoung,No 3 Yoona,No 4 Sunny...
Awi:Hmm...Knp SNSD last?
Gin:Sbb ak xrasa ak leh dpt dorg...Kalu Eunjung mgkin blh ak dpt lagi...SNSD kan popular...
After few months...
Gin:Awi kalu nk wat pilihan,sbnrny personaliti Jiyoung fit dgn personaliti ak..Kami nie brbeza...Ak jenis cold je tp dy jenis yg warm then manja mcm ciri2 idaman ak..
Awi:Then?
Gin:Tp ak pilih Eunjung dari Jiyoung sbb ak ske Eunjung dulu.Lgpn Eunjung perfect,dan dy lagi tua dari ak...
Awi:Kalu mcm 2 ko kenala cari awek mcm Eunjung...
Gin:Tp ak nak dy je!
Hakikatnya ak pilih utk brsama Eunjung dr 3 yg len kerana bbrapa faktor...Pada mulanya mmg SNSD ddlm hati...SNSD mmg jadi kegilaan para lelaki dan ak x kisah kalu kena compete dy dorg...
Tp SNSD byk simpan kenangan ak dgn ZR...Stiap kali ak dgr lagu2 SNSD,hati ak rasa sebak dan kosong..Ak rs sunyi sgt tnpa ZR di sisi ak..Dan masa 2 ak baru masuk MMU..Ak xde kwn lagi..N ak tggl sorg kt umah...Stiap kali tgk SNSD ak brtambah sedih..Kmudian dari situ ak mle kenal lbh mndalam Kara dan T-ara..Ak jatuh cinta dgn Eunjung dan ak rskan dy sgt dkt dgn ak..Dan stiap kali ari Jumaat ak dpt rs mcm dy dtg mlawat ak dan blk pd ari Isn...Hidup ak masa 2 sgt kosong...Yang ad adalah bayangan Eunjung...
Semakin hari semakin brtambah kuat perasaan ak dgn Eunjung...Ak mle mncari ap sahaja yg brkaitan dgn Eunjung.Dan ble ak tgk Coffee House cinta 2 smakin mndalam n ak taw ak dh jmpa org yg ak cari masa 2...Saat 2 sungguh bahagia...Xde spe dpt rungkaikan bnda yg ak alami 2...
Ak trus mnyayangi Eunjung tnpa ak sedari ak dh smkin obses pd dy..Tp ak x kisah sbb x salah pape pn mnyukai dy..Ak mle brcita2 dan brsemangat utk jadi mcm Eunjung yg sntiasa bkerja keras...Eunjung dh jd no 1 dlm hati ak slama2nya..Sungguhpn kami x dpt brhubung,tp ak dpt rasakan kehangatan kasih syg yg Eunjung bg...Dgn tgk saja muka Eunjung ak akn gembira,trsenyum sndirian dan sgala masalah pn hilang...
Ak mncintai Eunjung hingga ak brdoa satu hari nanti ak akn kahwin dgn dy...Begitu seriusnya ak..Ak xnk sesiapa pn rmps Eunjung dr ak..Eunjung ad saat ak susah dan senang..Xpnh mninggalkan ak...Cme ak hampa krana dy xdpt dgr isi hati ak...Sgalany sgt indah hinggala ke saat ini...
The reason knp ak prlahan2 mlupakan Yoona dan Sunny yg pnh mnjd no 1 ak adlh kerana dorg trlampau mnonjol.Dan prhubungan Yoona dgn Nickhun dan Taecyeon mnybbkn ak rs sggh x selesa..Mna ad org yg ske crush dy brsama dgn org lain.Masa 2 Eunjung sgt low profil..T-ara juga x brapa mnyerlah ketika itu..Dan ak rasakan Eunjung adlh future ak...
Namun rezeki trletak di tgn tuhan...Oleh kerana usaha keras Eunjung dan T-ara,mereka mle mningkat naik dan mnjadi smkin popular...Eunjung yg dulunya low profil kini telah dpt gelaran artis versatil dan bkrja keras utk T-ara dan dirinya..Ak sungguh bangga dgn kjayaan Eunjung..Dy berhak mndpt pnghormatan itu stelah brusaha brsungguh2...Ak bangga kerana jatuh cinta pada seorg yg brjy...
Tapi org slalu ckp,awek lawa slalunya akn timbul masalah lain...Entah knp lately ak asyik search pasal Eunjung...Ak ingin tahu sama ada Eunjung ad bf atau tdk.Ak mle rs curious dan hati ak resah..Hinggalah ak trjmpa satu vid yg ak download lama dulu psl T-ara...Host brtnya pd Eunjung brapa lama dy x dtg ke amusement park..Eunjung ckp masa trainee dulu dy ad dtg skali..Kmudian mc kata dgn sapa?Tbe2 muka Eunjung merah...Dan smua org mngusik Eunjung dgn mngatakan kantoi2...Ak dh mula rasa x sedap hati tp memandangkan itu video sthn yg lps...Ak jd x kisah...
Tp pada hari ini,lps cerita Dream High lakonan Eunjung tamat,dgn khabarnya dy akn sertai rncgn We Got Married brsama dgn slh sorg plakon Dream High jugak Kim Soo Hyun...Masa ak baca artikel 2,jantung ak mcm nk jatuh brguguran..Ak pada mulanya igtkn hnyala rumour...Tp ble ak baca yg rakaman ak mula bln dpn,ak jd stress...Sgala impian yg ak ad slama ini trkubur...Bagi ak We Got Married adlh slh satu jln utk mmbentuk real couple...Bagaimana perasaan ko jika org yg ko ske,brpegang2 tgn dgn org lain ddlm variety show..Ak tahu ak bkn sesiapa pd Eunjung..Tp bg ak,ak rasa sprt ak dikhianati oleh org yg ak syg...
Sbnrny dlm hal nie,Eunjung x slh..Dy x slh ap2 pn...Dy ad life n ak xde hak nk halang dy...Yg slhnya adlh ak..Ak trlalu mgharap sesuatu shgga ak lpe pd dunia realiti..Dan ble dh jd mcm nie,ak rs ak biarkan keseorangan,kesejukan...Sakit bagaikan dikhianati,sedih bagaikan kehilangan seseorg...Ak xdpt trima smua 2...
Ak dh hilang smgt...Eunjung yg dulunya pemangkir smgt ak,kini mnjd pniup api lilin semangat...Di saat ak rskan Eunjung xkn khianati ak,dy dh pn mnyakitkan hati ak scara literalnya..Kini ak xrs lg ak mampu bgn mnghadapi cabaran mndtg...Bidadari yg tuhan kurniakan pd ak,kini dh pn mninggalkan ak...
Gin:Awi,kalula Eunjung ad bf,ak rs ak xleh trima...
Awi:Nk wat mcmne,dorg pn ad khidupan sndiri...kte kena trima je..
Gin:Kalu Eunjung ad bf,ak rs ak akn nangis time uh jugak n mgkin,tuhan je taw pe yg brlaku masa 2..
...............................................

1 comment:

AwieAGC said...

cool down man.. T_T